Trina Solar zonnepanelen: scherp geprijsde Tier 1 zonnepanelen | KVINL.NL

Trina Solar zonnepanelen: scherp geprijsde Tier 1 zonnepanelen

Trina Solar zonnepanelen: scherp geprijsde Tier 1 zonnepanelen

paul hauer

Laatst bijgewerkt

Er zijn verschillende Tier 1 producenten op de markt, die hoogkwalitatieve zonnepanelen produceren. Ook Trina Solar behoort tot het selectieve gezelschap van merken, die Tier 1 zonnepanelen maken. Trina Solar zonnepanelen zijn dan ook zeker de moeite waard en niet alleen vanwege het feit dat ze Tier 1 zonnepanelen produceren.

Zonnepanelen offertes aanvragen?

Ontvang offertes van erkende vakmensen in slechts 2 minuten

Offerte aanvragen
  • Gratis & Vrijblijvend
Offerte aanvragen
  • Gratis & Vrijblijvend

Is Trina Solar een goed merk?

Producenten van zonnepanelen worden gecategoriseerd in drie categorieën: Tier 1, Tier 2 en Tier 3. Een merk mag zich een Tier 1 producent noemen als ze aan strikte voorwaarden voldoen. Zo moeten ze langer dan 5 jaar actief zijn op de markt, het volledige productieproces dat ook volledig geautomatiseerd is beheren en investeren in Research & Development ten behoeve van verbetering van het product.

Een Tier 1 producent levert doorgaans ook een uitstekende product- en vermogensgarantie. Trina Solar mag zich bij een selectief gezelschap scharen dat zich als Tier 1 producenten mag identificeren. Slechts 2% van de totale markt behoort tot dit selectieve gezelschap.

Waar komen Trina Solar zonnepanelen vandaan?

Trina Solar werd in 1997 opgericht in China en behoort tegenwoordig tot de absolute top van de wereld als we spreken over zonnepanelen merken. Trina Solar is een Tier 1 producent en voldoet daarmee aan de strikt gestelde voorwaarden om zich ook als zodanig te mogen identificeren. Trina Solar opereert in meer dan 100 landen wereldwijd en heeft een reputatie opgebouwd als leverancier van zonnepanelen die niet alleen een hoog rendement leveren, maar ook goed betaalbaar zijn.

Hoe goed zijn Trina Solar zonnepanelen?

Trina Solar zonnepanelen behoren tot de beste zonnepanelen ter wereld en dat is te danken aan de ontwikkeling die het merk sinds de oprichting in 1997 heeft doorgemaakt. Een groot pluspunt is dat het merk een reputatie heeft om de hoogkwalitatieve zonnepanelen die ze maken. Niet alleen op het gebied van het vermogen en het hoge rendement, maar ook qua betrouwbaarheid. Een ander pluspunt is dat de zonnepanelen van het merk in tegenstelling tot die van de concurrenten relatief goedkoop zijn.

De verschillende modellen van Trina Solar

Trina Solar produceert zonnepanelen voor zowel particulieren als de zakelijke markt. Voor de particuliere markt zijn er een aantal modellen verkrijgbaar die in vermogens van 360 tot meer dan 500 Wp verkrijgbaar zijn. Evenals de concurrentie focust het Chinese merk zich nog uitsluitend op de productie van monokristallijne en glas-glas zonnepanelen. Polykristallijne zonnepanelen worden haast niet meer geproduceerd en met zekerheid niet meer aangeboden. De kleinschalige productie van polykristallijne zonnepanelen is alleen nog bestemd voor bestaande installaties, waarbij als voorbeeld een vervanging van een polykristallijne zonnepaneel noodzakelijk is.

Trina Solar focust zich op de zonnepanelen Vertex, Vertex S, Vertex S+ en de Honey M voor de particuliere markt. Het aanbod is zeer groot en ieder zonnepaneel heeft zo z’n voor- en nadelen. De Vertex mag als de standaard optie worden gezien, terwijl de Vertex S en Vertex S+ een aantal voordelen met zich meebrengen. Zo zijn bepaalde modellen uitgerust met half-cut en zelfs ⅓ cut zonnecellen en de PERC technologie om het rendement te kunnen verhogen.

Een aantal modellen zijn ook verkrijgbaar als full black modellen, waarbij zowel het frame als de achterzijde in het zwart zijn gemaakt. Ook de lijnen en knooppunten op het paneel zijn nagenoeg niet zichtbaar en dat zorgt weer voor een mooiere uitstraling. Sommige panelen zijn ook uitgerust met de BiFacial techniek, zodat ze meer zonlicht kunnen opvangen en kunnen omzetten naar gelijkstroom en uiteindelijk bruikbare wisselstroom.

Welk merk is het beste zonnepaneel?

Als we Trina Solar vergelijken met andere Tier 1 producenten, is het een feit dat Trina Solar op het gebied van rendement en de prijs een streepje voor heeft. Dat wil niet zeggen dat ook andere bekende Tier 1 producenten minder presterende zonnepanelen leveren. Integendeel zelfs. De keuze van het merk is afhankelijk van welk paneel je zoekt dat ook in je behoefte voldoet. De volgende merken leveren een voor een top kwalitatieve zonnepanelen;

Wat kosten Trina Solar zonnepanelen?

Trina Solar heeft als reputatie dat ze goedkoper zijn dan de concurrentie en dat zien we ook terug in de prijslijsten.  We hebben de prijzen van 10 zonnepanelen inclusief omvormer of micro-omvormer en de installatiekosten voor je op een rijtje gezet;

ZonnepanelenPrijs
Vertex S€ 3.790,-
Vertex S+€ 3.700,-
Vertex€ 3.400,-

Hoe is de prijs-kwaliteitsverhouding van Trina Solar zonnepanelen?

De prijs-kwaliteitsverhouding van Trina Solar zonnepanelen is ontzettend goed, omdat de panelen een hoog rendement garanderen, betrouwbaar en duurzaam zijn en ook nog eens een stuk goedkoper zijn dan de gemiddelde concurrent.

Garantie

Zowel de product- als de vermogensgarantie op zonnepanelen is belangrijk, zodat je bij een defect paneel kunt rekenen op een goede oplossing en er zeker van kunt zijn dat zelfs na een aantal jaren het rendement van het paneel nog steeds naar behoren is.

De productgarantie van Trina Solar is 12 jaar. Andere Tier 1 producenten leveren ongeveer dezelfde productgarantie, hoewel een aantal merken een langere garantie geeft. De meeste Tier 2 en Tier 3 producenten geven maximaal 10 jaar garantie.

Trina Solar geeft 25 jaar vermogensgarantie, waarbij de fabrikant uitgaat van een maximaal verlies van 11,5%. Wat in tegenstelling tot de concurrentie dan weer beter is. Daar zien we dat de vermogensgarantie een maximaal verlies van tussen de 12% en 13% garandeert.

Voordelen Trina Solar zonnepanelen

Wat zijn de voordelen?

  • Hogere efficiënte
  • Prijs-kwaliteitsverhouding is uitstekend
  • Groot aanbod
  • Zeer aantrekkelijke prijs
  • Hoger rendement

Nadelen zonnepanelen van Trina Solar

Wat zijn de nadelen?

  • Product- en vermogensgarantie zijn standaard voor een Tier 1 producent

Offerte aanvragen

Je hebt nu een goed beeld van het aanbod van Trina Solar zonnepanelen. Je weet nu welke modellen ze produceren, waarom ze een goed merk zijn en dat ze een stuk voordeliger zijn dan de gemiddelde concurrent. Wil je meer advies of een goede prijs voor Trina Solar zonnepanelen? Vraag dan direct een offerte aan.

Veelgestelde vragen

Uit welk land zijn Trina zonnepanelen afkomstig?

Trina Solar is in 1997 opgericht in China en opereert in meer dan 100 landen wereldwijd.

Is Trina Solar een goed merk?

Ja. Trina Solar is een goed merk, omdat zonnepanelen een hoge efficiëntie hebben en duurzamer zijn dan die van de concurrentie. Daarbovenop zijn ze ook nog eens een stuk goedkoper.

Wat is de gemiddelde prijs van een Trina Solar zonnepaneel?

De gemiddelde prijs van een Trina Solar zonnepaneel is € 100,-. Afhankelijk van welk model je kiest en wat het vermogen van het zonnepaneel is. Daardoor zijn ze een van de goedkoopste Tier 1 producenten in de markt.

Dit artikel is geschreven door: paul hauer

Ik ben een professionele tekstschrijver, die gespecialiseerd is in verduurzamende oplossingen voor je woning. Waarmee je zowel energie als geld kunt besparen en kunt bijdragen aan een beter milieu.

Website