Suntech zonnepanelen: de lichtste Tier 1 zonnepanelen die je op dit moment kunt kopen | KVINL.NL

Suntech zonnepanelen: de lichtste Tier 1 zonnepanelen die je op dit moment kunt kopen

Suntech zonnepanelen: de lichtste Tier 1 zonnepanelen die je op dit moment kunt kopen

paul hauer

Laatst bijgewerkt

Het ene zonnepaneel is het andere niet. Er zijn ook veel producenten die zonnepanelen maken en vooral de Tier 1 producenten zijn interessant. Met als reden dat deze producenten de zonnepanelen 100% zelf maken, veel geld en energie investeren in Research & Development en dat ze goede garantievoorwaarden leveren. Ze zijn ook langer dan 5 jaar actief op de markt en ze hebben het volledige productieproces geautomatiseerd. Suntech is een van die Tier 1 producenten en wij vertellen meer over Suntech zonnepanelen en of ze ook een goede keuze zijn.

Zonnepanelen offertes aanvragen?

Ontvang offertes van erkende vakmensen in slechts 2 minuten

Offerte aanvragen
  • Gratis & Vrijblijvend
Offerte aanvragen
  • Gratis & Vrijblijvend

Waar komen Suntech zonnepanelen vandaan?

Suntech heeft een historie die tot 20 jaar geleden teruggaat. Het bedrijf is in China opgericht en opereert in meer dan 90 landen wereldwijd. Ondanks dat ze in 2013 failliet zijn verklaard en een doorstart hebben meegemaakt, behoort Suntech op dit moment tot een van de grootste producenten van Tier 1 zonnepanelen. 

Hoe goed zijn Suntech zonnepanelen?

Suntech zonnepanelen behoren tot een van de betere zonnepanelen op de markt en dat is te danken aan de duurzaamheid en de techniek die is toegepast. Met meer dan 20 jaar ervaring weet de Chinese firma als geen ander hoe een zonnepaneel het beste gemaakt kan worden en ze zijn ook niet voor niets een Tier 1 producent. Bepaalde modellen kunnen een efficiëntie van meer dan 20% garanderen, terwijl het HiSpec model tot wel 30% lichter is dan traditionele zonnepanelen.

De verschillende modellen van Suntech

Suntech levert een aantal modellen met vooral de focus op monokristallijne zonnepanelen. De soort zonnepanelen die het meeste rendement opleveren en een lange levensduur garanderen. Polykristallijne zonnepanelen worden nagenoeg niet meer gemaakt en ook Suntech heeft ervoor gekozen om vrijwel geen polykristallijne zonnepanelen meer te produceren. Het kleine beetje dat nog wordt gemaakt is ten behoeve van klanten die polykristallijne zonnepanelensystemen hebben geplaatst en bijvoorbeeld een paneel wegens een defect moeten vervangen.

Daarnaast kiest Suntech evenals vele andere Tier 1 producenten voor zonnepanelen met de halfcell technologie. Wat ervoor zorgt dat een standaard paneel niet met 30, maar met 60 zonnecellen is uitgerust. Dit zorgt voor een hogere efficiëntie en een lagere weerstand in het paneel zelf. Suntech focust zich voornamelijk op de Ultra S, Ultra V en Ultra X en heeft ook nog een model in de buitencategorie.

De verschillen tussen de Ultra S, Ultra V en Ultra X zijn minimaal. We hebben de modellen in een tabel op een rijtje gezet om het verschil duidelijk te maken.

ModelWattpiekvermogenEfficiëntie
Ultra S360 tot 460 Wp20,9%
Ultra V390 tot 570 Wp21,3%
Ultra X580 tot 660 Wp21,2%

Daarnaast levert Suntech ook een HiSpec model, waarbij vooral de aandacht is besteed aan het ontwerp van het zonnepaneel. Vooral de dikte van het glas is aangepast, zodat het paneel an sich ruim 30% lichter is dan traditionele modellen.

Wat is op dit moment het beste zonnepaneel?

Iedere producent zal zeggen dat zij de beste zonnepanelen maken en dat is ook logisch. Echter zijn er wel degelijk verschillen als we vanaf de zijlijn toekijken en objectief beoordelen. Toch zien we dat de kwaliteits- en prijsverschillen bij Tier 1 zonnepanelen minimaal zijn. Welk paneel nu echt de beste keuze is, is afhankelijk van je behoefte, de situatie waarin de zonnepanelen geïnstalleerd moeten worden en het te besteden budget. Dat gezegd hebbende is het wel een feit dat de zonnepanelen van Suntech tot de absolute top van de wereld behoren.

Wat kosten Suntech zonnepanelen?

Suntech maakt verschillende soorten zonnepanelen, waarbij de verschillen vooral te danken zijn aan het Wattpiekvermogen van het paneel. We hebben de prijzen van 10 zonnepanelen inclusief omvormer of micro-omvormer en de installatiekosten voor je op een rijtje gezet;

ZonnepanelenPrijs
Ultra S€ 4.550,-
Ultra V€ 4.200,-
Ultra X€ 3.800,-
HiSpec€ 4.300,-

Hoe is de prijs-kwaliteitsverhouding van Suntech zonnepanelen?

Suntech levert verschillende modellen met een gemiddeld Wattpiekvermogen en de prijs-kwaliteitsverhouding is daarmee goed. Ook gezien het feit dat het een Tier 1 producent betreft en dat zowel de product- als vermogensgarantie goed is. Door een gemiddeld prijsniveau te hanteren, scoren ze op het gebied van prijs-kwaliteitsverhouding een dikke voldoende en behoren ze tot de top van de wereld.

Garantie

Wanneer je zonnepanelen koopt heb je te maken met zowel de product- als de vermogensgarantie. De productgarantie heb je nodig wanneer het zonnepaneel defect raakt, terwijl de vermogensgarantie een garantie is dat het zonnepaneel na een bepaald aantal jaren nog steeds een hoog rendement heeft.

De productgarantie van Suntech is 12 jaar. Daarmee scoren ze iets beter dan de gemiddelde producent, maar in vergelijking met andere Tier 1 producenten schieten ze tekort. De meeste concurrenten geven 15 jaar of zelfs een langere productgarantie.

De vermogensgarantie is niet langer of korter dan die van de concurrentie. Suntech geeft 25 jaar vermogensgarantie op haar zonnepanelen. De maximale degradatie wordt geschat op ongeveer 20%.

Voordelen zonnepanelen van Suntech

Wat zijn de voordelen?

  • Breed assortiment
  • Lage degradatie
  • Zonnepanelen met halfcell technologie
  • Tier 1-producent van zonnepanelen
  • Meer dan 20 jaar ervaring

Nadelen zonnepanelen van Suntech

Wat zijn de nadelen?

  • Product- en vermogensgarantie zijn niet bijzonder
  • Gemiddelde pricing

Offerte aanvragen

Je hebt nu een goed beeld van Suntech zonnepanelen. Je weet nu wie ze zijn, welke zonnepanelen ze maken en je kunt goed inschatten of de zonnepanelen van de Chinese fabrikant een goede keuze zijn. Wil je meer advies over Suntech zonnepanelen of een gerichte prijs? Vraag dan direct een offerte aan.

Veelgestelde vragen

Uit welk land zijn Suntech zonnepanelen afkomstig?

Suntech is een bedrijf dat zich ruim 20 jaar geleden heeft gevestigd in China.

Is Suntech het geld waard?

Suntech zonnepanelen zijn panelen die tot de absolute top van de wereld behoren. Het is wel een feit dat zonnepanelen van andere Tier 1 producenten wellicht iets interessanter zijn, omdat je voor dezelfde investering betere product- en vermogensgarantie krijgt.

Wat is de gemiddelde prijs van een Suntech zonnepaneel?

De gemiddelde prijs van een Suntech zonnepaneel is € 220,-. Afhankelijk van welk model je kiest en wat het vermogen van het zonnepaneel is. Het duurste Suntech zonnepaneel is € 450,- per stuk. Dit is exclusief montage.

Dit artikel is geschreven door: paul hauer

Ik ben een professionele tekstschrijver, die gespecialiseerd is in verduurzamende oplossingen voor je woning. Waarmee je zowel energie als geld kunt besparen en kunt bijdragen aan een beter milieu.

Website