Sunpower zonnepanelen: zonnepanelen met 40 jaar vermogensgarantie | KVINL.NL

Sunpower zonnepanelen: zonnepanelen met 40 jaar vermogensgarantie

Sunpower zonnepanelen: zonnepanelen met 40 jaar vermogensgarantie

paul hauer

Laatst bijgewerkt

Je bent van plan om te investeren in zonnepanelen. Wat een heel goed idee is als je zelf energie wilt opwekken, geld wilt besparen op de stroomkosten en wilt bijdragen aan een beter milieu. In je zoektocht naar het beste systeem kom je tot de ontdekking dat de keuze reuze is. Er zijn verschillende merken en modellen verkrijgbaar en wij snappen dan heel goed dat het lastig is om een keuze te maken. Daarom vertellen we in ons artikel meer over SunPower zonnepanelen.

Zonnepanelen offertes aanvragen?

Ontvang offertes van erkende vakmensen in slechts 2 minuten

Offerte aanvragen
  • Gratis & Vrijblijvend
Offerte aanvragen
  • Gratis & Vrijblijvend

Wat zijn Sunpower zonnepanelen?

SunPower zonnepanelen zijn panelen van het merk SunPower. Het bedrijf bestaat sinds 1985 en is inmiddels uitgegroeid tot een van de grootste producenten van zonnepanelen wereldwijd. SunPower heeft veel ervaring en ze leveren zonnepanelen aan grote concerns en organisaties, zoals NASA. Dat is toch een duidelijk bewijs dat de producent deskundig is en kwaliteit levert.

Waar wordt SunPower gemaakt?

SunPower is van origine een bedrijf dat in de Verenigde Staten is gevestigd. Een groot voordeel is dat SunPower zonnepanelen in de Tier 1 categorie vallen. Dat betekent dat het volledige productieproces van de zonnepanelen in handen is van SunPower. Daardoor kunnen ze ook de beste kwaliteit leveren en bieden ze goede garantievoorwaarden, waar we later iets meer over vertellen.

Hoe goed zijn SunPower zonnepanelen?

Dat SunPower een Tier 1-producent is zegt al heel veel over de kwaliteit die ze leveren. Als we inzoomen op de zonnepanelen zelf, is te zeggen dat de zonnepanelen van uitstekende kwaliteit zijn. In tegenstelling tot zonnepanelen van andere leveranciers, hebben de panelen van de Amerikaanse producent een rendement van tussen de 19% en 22%, wat extreem hoog is. Daar is uiteraard ook de prijs naar. 

De verschillende modellen van SunPower

SunPower levert monokristallijne zonnepanelen die ook een hoog rendement hebben. De zonnecellen hebben een hoge zuiverheid, terwijl het design enorm strak is. Desalniettemin kun je ook kiezen voor de Full Black monokristallijne zonnepanelen van SunPower, die dan ook vrijwel volledig zwart zijn. Dat zorgt voor een nog strakkere uitstraling. Het frame is bijvoorbeeld zwartgespoten, terwijl de lijntjes en punten tussen de panelen haast niet zichtbaar zijn.

De voordelen van SunPower zonnepanelen zijn dat ze voorzien zijn van de zogenaamde shingled technologie, wat ervoor zorgt dat de zonnecellen overlappen en dus een hoger rendement kunnen opleveren. De zonnepanelen zijn ook BiFacial, wat inhoudt dat zelfs diffuus licht kan worden omgezet naar bruikbare energie. Wat er dus ook voor zorgt dat SunPower zonnepanelen in vergelijking met die van de concurrentie een hoger rendement oplevert.

SunPower is ook de fabrikant van Maxeon zonnepanelen. Deze zonnepanelen hebben volgens het Amerikaanse concern het hoogste rendement en de minste degradatie. Na 25 jaar zou het rendement slechts met 8% verloren gaan, terwijl dat bij concurrerende modellen wel tot 20% kan zijn. Daarnaast hebben ze een minimalistisch design en zijn ze uitermate geschikt voor kleinere daken.

De Performance zonnepanelen zijn dan weer goedkoper en hebben nog altijd een uitstekende staat van dienst. Naar zeggen van SunPower leveren deze zonnepanelen over een periode van 25 jaar genomen 28% meer rendement op dan vergelijkbare modellen van de concurrentie.

Wat is op dit moment het beste zonnepaneel?

Als je de vraag “Wat is dit moment het beste zonnepaneel?” in Google tikt, krijg je enorm veel zoekresultaten en iedereen beweert dat ze het beste zonnepaneel verkopen. Logisch, wat “wij van WC-eend” zullen altijd WC-eend verkopen. Zo simpel is het. Als we objectief kijken naar kwaliteit, rendement en levensduur, dan moeten we concluderen dat de Maxeon zonnepanelen van Sunpower ook echt de beste in de markt zijn. Gezien de lange levensduur, de lage degradatie en het hoge rendement dat ze opleveren.

Wat kosten SunPower zonnepanelen?

Dat is wel gelijk een mooi bruggetje naar de prijs, want SunPower is niet alleen het beste, maar ook het duurste merk dat zonnepanelen maakt. We hebben de prijzen van 10 zonnepanelen inclusief omvormer of micro-omvormer en de installatiekosten voor je op een rijtje gezet;

ZonnepanelenPrijs
Maxeon inclusief centrale omvormer€ 7.400,-
Maxeon inclusief micro-omvormers€ 7.900,-
Performance inclusief centrale omvormer€ 4.650,-
Performance inclusief micro-omvormers€ 5.200,-

Hoe is de prijs-kwaliteitsverhouding van SunPower zonnepanelen?

SunPower maakt dus de beste en ook de duurste zonnepanelen die je kunt kopen. Maar zijn de zonnepanelen het ook echt waard om dieper in de buidel te tasten. Op het gebied van prijs-kwaliteitsverhouding scoort SunPower redelijk goed. Als we uitgaan van concurrerende systemen die € 1000,- minder kosten, zien we dat de systemen van SunPower meer voordelen bieden die het prijsverschil rechtvaardigen. Denk aan de langere levensduur, het hogere rendement en de zeer lage degradatie.

Garantie

Bij zonnepanelen heb je ook met garantie te maken, want ondanks dat je het beste zonnepaneel van het beste merk koopt, is het een feit dat ze defect kunnen raken. Een fabrikant moet altijd een passende oplossing bieden binnen een garantietermijn, zodat je ook voor een langere tijd plezier hebt van de oplossing.

De garantie van SunPower is over het algemeen genomen beter dan die van de concurrentie. De productgarantie, die geldt op defecten aan het zonnepaneel, is 40 jaar voor de Maxeon zonnepanelen en 25 jaar voor de Performance zonnepanelen. In vergelijking geven de meeste merken ‘slechts’ 10 jaar productgarantie op zonnepanelen.

De vermogensgarantie is weer iets anders. Het is een garantie die gegeven wordt om te garanderen dat de zonnepanelen na een bepaalde periode nog steeds een bepaald rendement opleveren. De meeste fabrikanten bieden een vermogensgarantie van 80% na 20 of 25 jaar. SunPower biedt 40 jaar vermogensgarantie op Maxeon zonnepanelen en 25 jaar op Performance zonnepanelen. 

Voordelen zonnepanelen van SunPower

Wat zijn de voordelen?

  • Hoog rendement
  • Lange levensduur 
  • Lage degradatie
  • Innovatieve techniek
  • Uitstekende product- en vermogensgarantie
  • Tier 1-producent van zonnepanelen
  • Geschikt voor op kleine daken

Nadelen zonnepanelen van SunPower

Wat zijn de nadelen?

  • Relatief duur

Offerte aanvragen

Je hebt nu een goed beeld van SunPower zonnepanelen. Waarom ze het beste merk zijn, hoeveel ze kosten en welke garantie ze kunnen bieden. Wil je meer informatie over SunPower of andere Tier 1-zonnepanelen of wil je een gerichte prijs? Vraag dan direct een offerte aan.

Veelgestelde vragen

Uit welk land zijn SunPower zonnepanelen afkomstig?

SunPower is een merk dat in de Verenigde Staten is gevestigd.

Is SunPower het geld waard?

SunPower zonnepanelen zijn duurder dan die van hun concurrenten, maar je geniet van  een hoger rendement, een langere levensduur en een lagere degradatie. Ook de garantievoorwaarden zijn van SunPower veel beter dan die van andere merken. Dus ja, SunPower is het geld waard.

Wat is de gemiddelde prijs van een SunPower zonnepaneel?

De gemiddelde prijs van een SunPower zonnepaneel is € 380,-. Afhankelijk van welk model je kiest en wat het vermogen van het zonnepaneel is. Het duurste SunPower zonnepaneel is € 500,- per stuk. Dit is exclusief montage.

Dit artikel is geschreven door: paul hauer

Ik ben een professionele tekstschrijver, die gespecialiseerd is in verduurzamende oplossingen voor je woning. Waarmee je zowel energie als geld kunt besparen en kunt bijdragen aan een beter milieu.

Website