Solarwatt zonnepanelen: marktleider in glas-glas zonnepanelen | KVINL.NL

Solarwatt zonnepanelen: marktleider in glas-glas zonnepanelen

Solarwatt zonnepanelen: marktleider in glas-glas zonnepanelen

paul hauer

Laatst bijgewerkt

Als je op zoek gaat naar zonnepanelen, dan kom je vast en zeker het merk Solarwatt tegen. Een Tier 1 producent die hoogkwalitatieve zonnepanelen met een hoog rendement maakt. Hun zonnepanelen zijn dan ook zeker een interessante investering, maar waarom is dat zo?

Zonnepanelen offertes aanvragen?

Ontvang offertes van erkende vakmensen in slechts 2 minuten

Offerte aanvragen
  • Gratis & Vrijblijvend
Offerte aanvragen
  • Gratis & Vrijblijvend

Is Solarwatt een goed merk?

Over het merk Solarwatt kunnen we kort en bondig zijn, want het is een goed merk op het gebied van zonnepanelen. Ze zijn zelfs marktleider als we spreken over glas-glas zonnepanelen, die doorgaans duurder zijn, maar wel een hoger rendement opleveren. Solarwatt is ook onderdeel van het selectieve gezelschap dat zich Tier 1 producent van zonnepanelen mag noemen.

De merken worden gecategoriseerd in drie categorieën: Tier 1, Tier 2 en Tier 3. Een merk mag zich een Tier 1 producent noemen als ze aan strikte voorwaarden voldoen. De voorwaarden zijn dat ze langer dan 5 jaar actief moeten zijn op de markt, het volledige productieproces dat ook volledig geautomatiseerd is zelf beheren en ze moeten flink investeren in Research & Development.

Waar komen Solarwatt zonnepanelen vandaan?

Solarwatt is een Duits bedrijf dat wereldwijd opereert. In tegenstelling tot de concurrentie produceert de Tier 1 producent in Dresden (Duitsland). Het bedrijf werd in 1993 al opgericht en was het eerste merk dat erin slaagde om glas-glas zonnepanelen te produceren. Inmiddels zijn ze marktleider in dit segment.

De verschillende modellen van Solarwatt

Het assortiment van Solarwatt lijkt beperkt, maar dat mag niet als een nadeel worden gezien. Ze focussen zich vooral op hoogkwalitatieve zonnepanelen die niet alleen een lange levensduur hebben, maar ook een hoog rendement opleveren. Vooral de iets duurdere glas-glas zonnepanelen zijn enorm interessant.

Evenals de concurrentie focust de Duitse firma zich niet meer op de productie en verkoop van polykristallijne zonnepanelen. Te wijten aan de achterhaalde techniek en de markt die veranderd is. Monokristallijne zonnepanelen zijn nu de norm en leveren een hoger rendement op. Ook Solarwatt biedt met de Eco en de Classic monokristallijne zonnepanelen aan. Desgewenst in full black als je ook de achterplaat en het frame in het zwart wilt hebben.

De glas-glas zonnepanelen zijn voor Solarwatt het speerpunt en ze zijn dan ook de onbetwiste marktleider in dit segment. Ze zijn wat duurder, maar zowel de betrouwbaarheid als het rendement is hoog. Wat glas-glas zonnepanelen enorm interessant maken.  Een ander voordeel van hun glas-glas zonnepanelen is dat ze geleverd worden met een all-risk verzekering.

Wat is het verschil tussen glas glas zonnepanelen?

Solarwatt levert glas-folie en glas-glas zonnepanelen. Glas-folie zonnepanelen zijn feitelijk de monokristallijne zonnepanelen die een hoog rendement hebben. Vergelijkbaar met monokristallijne zonnepanelen van de concurrentie die hetzelfde Wattpiekvermogen hebben. Glas-glas zonnepanelen werken net iets anders, waardoor ze ook veel meer energie kunnen opwekken.

Bij glas-glas zonnepanelen wordt reflectie van het zonlicht geminimaliseerd, waardoor vrijwel iedere zonnestraal kan worden omgezet naar bruikbare energie. Daarnaast zijn deze panelen minder gevoelig voor weersomstandigheden en temperatuurverschillen, waardoor het rendement een stuk hoger ligt. De keerzijde van de medaille is dat aan deze technieken ook een prijskaartje hangt.

Hoeveel duurder zijn glas-glas zonnepanelen?

Voor een gemiddeld glas-glas zonnepaneel van Solarwatt betaal je al snel € 800,- inclusief materialen en installatiekosten. Daarmee ligt het bedrag fors boven het gemiddelde van € 450,- per paneel, maar je plukt er ook de vruchten van. Op vrijwel ieder front scoren deze zonnepanelen een stuk beter dan concurrerende modellen met innoverende technieken, zoals de PERC technologie of zonnepanelen met half-cut of zelf ⅓ cut zonnecellen.

Waarom geen glas-glas zonnepanelen?

Er zijn feitelijk twee redenen te verzinnen waarom glas-glas zonnepanelen geen goede investering zijn. Reden een is natuurlijk de prijs, omdat deze panelen simpelweg een stuk duurder zijn dan standaard monokristallijne zonnepanelen. De tweede reden heeft te maken met het gewicht, omdat glas-glas zonnepanelen een stuk zwaarder zijn dan glas-folie panelen. Mocht het dak niet het vermogen hebben om de installatie te dragen, zijn glas-glas zonnepanelen een minder goede keuze.

Welk merk is het beste zonnepaneel?

Solarwatt is niet de enige producent van Tier 1 zonnepanelen, maar wel een van de betere. Evenals andere topmerken die een voor een hoogkwalitatieve, betrouwbare en duurzame zonnepanelen produceren. De volgende merken zijn ook interessant om te overwegen;

Wat kosten Solarwatt zonnepanelen?

Solarwatt zonnepanelen zijn een stuk duurder dan vergelijkbare modellen van de concurrentie.  We hebben de prijzen van 10 zonnepanelen inclusief omvormer of micro-omvormer en de installatiekosten voor je op een rijtje gezet;

ZonnepanelenPrijs
Glas-folie zonnepanelen€ 6.000,-
Glas-glas zonnepanelen€ 8.000,-

Garantie

De zonnepanelen van Solarwatt zijn prijzig. Daar is helaas geen speld tussen te krijgen, maar je krijgt er wel een hoop voor terug. Ook op het gebied van product- en vermogensgarantie scoort de Duitse fabrikant namelijk veel beter dan concurrerende Tier 1 producenten. 

De productgarantie van Solarwatt is 25 jaar op glas-folie zonnepanelen en 30 jaar op glas-glas zonnepanelen. Daarmee geven ze een veel langere productgarantie dan de gemiddelde Tier 1 producent.

Wat betreft de vermogensgarantie scoort Solarwatt ook veel beter dan de concurrenten. Ze bieden maar liefst 25 jaar vermogensgarantie aan op glas-folie zonnepanelen, terwijl dat 30 jaar is op glas-glas zonnepanelen. Zoals eerder omschreven levert Solarwatt standaard een all-risk verzekering bij hun installaties.

Voordelen Solarwatt zonnepanelen

Wat zijn de voordelen?

  • Zeer hoge efficiënte
  • Zeer hoog rendement
  • Prijs-kwaliteitsverhouding is uitstekend
  • Marktleider op het gebied van glas-glas zonnepanelen
  • Uitstekende vermogens- en productgaranties
  • All-risk verzekering is gratis

Nadelen zonnepanelen van Solarwatt

Wat zijn de nadelen?

  • Forse investering
  • Beperkt assortiment

Offerte aanvragen

Je hebt nu een goed beeld van het aanbod van Solarwatt zonnepanelen. Je weet nu dat ze marktleider zijn in glas-glas zonnepanelen, hoogkwalitatieve zonnepanelen produceren en verkopen en uitstekende product- en vermogensgaranties aanbieden. Wil je meer advies of een goede prijs voor Solarwatt zonnepanelen? Vraag dan direct een offerte aan.

Veelgestelde vragen

Uit welk land zijn Solarwatt zonnepanelen afkomstig?

Solarwatt is in 1993 opgericht in Duitsland en opereert wereldwijd. De productie van Solarwatt zonnepanelen vindt plaats in Dresden.

Is Solarwatt een goed merk?

Ja. Solarwatt is een zeer goed en betrouwbaar merk dat ook als eerste glas-glas zonnepanelen produceerde. Inmiddels zijn de onbetwiste marktleider in dit segment.

Wat is de gemiddelde prijs van een Solarwatt zonnepaneel?

De gemiddelde prijs van een Solarwatt zonnepaneel is € 440,-. Afhankelijk van welk model je kiest en wat het vermogen van het zonnepaneel is. Daardoor zijn ze een van de duurste Tier 1 producenten in de markt.

Dit artikel is geschreven door: paul hauer

Ik ben een professionele tekstschrijver, die gespecialiseerd is in verduurzamende oplossingen voor je woning. Waarmee je zowel energie als geld kunt besparen en kunt bijdragen aan een beter milieu.

Website