Risen zonnepanelen: alles wat je wil weten | KVINL.NL

Risen zonnepanelen: alles wat je wil weten

Risen zonnepanelen: alles wat je wil weten

paul hauer

Laatst bijgewerkt

Er zijn heel veel merken en dus fabrikanten die zonnepanelen maken. De producenten worden ook ingedeeld in 3 categorieën, namelijk Tier 1, Tier 2 en Tier 3. Tier 1 zonnepanelen zijn panelen die door de producenten zelf worden gemaakt. Daarnaast investeert een fabrikant enorm veel in ontwikkeling en research en ze hanteren goede garantievoorwaarden. Een andere voorwaarde is dat de producent ook al meer dan 5 jaar actief is als zonnepanelen producent. In ons artikel vertellen we meer over Tier 1 Risen zonnepanelen en waarom ze een goede keuze zijn.

Zonnepanelen offertes aanvragen?

Ontvang offertes van erkende vakmensen in slechts 2 minuten

Offerte aanvragen
  • Gratis & Vrijblijvend
Offerte aanvragen
  • Gratis & Vrijblijvend

Wat zijn Risen zonnepanelen?

Risen zonnepanelen zijn panelen van de Chinese producent Risen Energy Co., Ltd. die in 1986 werd opgericht. Sinds de oprichting wordt het bedrijf wereldwijd gezien als een pionier op het gebied van zonnepanelen en het gebruiken van zonne-energie en ze zijn inmiddels uitgegroeid tot een van de grootste producenten ter wereld. Omdat Risen veel tijd, geld en energie stopt in research en development en zelf de zonnepanelen produceren, zijn ze ook een Tier 1 producent en maken ze dus deel uit van een selectief gezelschap dat zich ook Tier 1 producenten mag noemen.

Hoe goed zijn Risen zonnepanelen?

Risen zonnepanelen zijn goed. Daar bestaat geen twijfel over en de jarenlange ervaring die zij hebben spreekt natuurlijk voor zich. Realiseer je dat de fabrikant al sinds de jaren ‘80 actief is met het opwekken en het gebruiken van zonne-energie en je kunt er dus wel vanuit gaan dat ze weten hoe ze zonnepanelen moeten maken, die ook een hoog rendement en een langere levensduur hebben. Ze investeren ook in innoverende technieken om de opbrengsten van hun zonnepanelen te kunnen verhogen.

De verschillende modellen van Risen

Risen maakt verschillende modellen en voldoet daarmee aan de behoeften van zowel de particuliere als de zakelijke markt. Naast de gangbare modellen die zij momenteel verkopen, hebben ze ook altijd polykristallijne zonnepanelen aangeboden. Door de achterhaalde techniek en het lagere rendement is de fabrikant voor een groot deel gestopt met de productie en de verkoop van dit soort zonnepanelen. Evenals de concurrent die ook hiervoor hebben gekozen.

Titan

De Titan komt in twee uitvoeringen en is in de basis een monokristallijn zonnepaneel dat met een vermogen van tussen de 420 en 675 Wp verkrijgbaar is. Naast het standaard model levert Risen ook full black monokristallijne zonnepanelen, die in tegenstelling tot de normale versie helemaal zwart zijn. Hierbij is ook het frame en de achterplaat in het zwart gemaakt, terwijl de lijnen en connectiepunten op het paneel zelf nagenoeg niet zichtbaar zijn.

Hyper-ion

Het Hyper-ion zonnepaneel van Risen is luxueuzer en dus ook duurder, maar dat heeft een reden. Deze panelen bevatten namelijk HJT (heterojunctie) zonnecellen die uit verschillende materialen bestaan. Dit zorgt voor een hoger rendement en dus een zonnepaneel dat meer energie kan opwekken. Bij HJT zonnepanelen wordt amorf silicium gecombineerd met het silicium van standaard zonnepanelen. Waardoor niet alleen het vermogen van het paneel hoger is, maar ook de opbrengsten. Deze zonnepanelen zijn verkrijgbaar met een vermogen van tussen de 585 en 705 Wattpiek.

Wat zijn de beste zonnepanelen op de markt?

Risen is zonder twijfel een van de beste producenten op de markt, maar leveren ze ook de beste zonnepanelen op de markt? Om te kunnen bepalen wat nu echt het beste zonnepaneel is, heb je te maken met verschillende factoren. Zoals de situatie waarin ze worden geplaatst, je behoeften en uiteraard het budget dat je te besteden hebt. Op het gebied van vermogen en opbrengsten scoren de zonnepanelen van Risen wel ontzettend goed, maar je bent er doorgaans ook meer budget aan kwijt.

Wat zijn de A-merken zonnepanelen?

Als we Risen vergelijken met andere Tier 1 producenten, zien we dat de Chinese firma hoog wordt aangeschreven en voor kwaliteit staat. Terwijl de concurrentie evenals Risen goede reviews krijgt en de beste kwaliteit levert. Welke A-merken zonnepanelen zijn er nog meer?

Wat kost een Risen zonnepaneel?

Risen zonnepanelen zijn doorgaans prijziger dan de panelen van concurrerende partijen. We hebben de prijzen van 10 zonnepanelen inclusief omvormer of micro-omvormer en de installatiekosten voor je op een rijtje gezet;

ZonnepanelenPrijs
Risen Titan€ 3.600,-
Risen Titan full black€ 4.470,-
Risen Hyper-ion€ 4.600,-

Let op dat de prijzen een indicatie zijn. De totaalprijs is ook afhankelijk van het Wattpiekvermogen van het zonnepaneel dat je kiest.

Hoe is de prijs-kwaliteitsverhouding van Risen zonnepanelen?

De prijs-kwaliteitsverhouding van REC zonnepanelen is uitstekend. Wat betreft de prijzen zijn ze iets duurder dan die van de concurrentie, maar de panelen hebben doorgaans ook meer Wattpiekvermogen en ze leveren meer energie op. Wat er uiteindelijk voor zorgt dat je in theorie minder zonnepanelen nodig hebt om zonne-energie op te wekken en te gebruiken.

Garantie

REC levert een uitstekende product- en vermogensgarantie op hun zonnepanelen. De productgarantie op zonnepanelen is 15 jaar, terwijl de meeste fabrikanten standaard 10 jaar productgarantie geven. Wat betreft de vermogensgarantie biedt Risen 25 jaar vermogensgarantie met de belofte dat zonnepanelen een maximale degradatie hebben van 15,2%, wat ook meer dan realistisch en goed is.

Voordelen Risen zonnepanelen

Wat zijn de voordelen van Risen zonnepanelen?

  • Duurzaam
  • Innoverende technieken, zoals HJT zonnepanelen
  • Halfcell zonnecellen voor een hoger rendement
  • Keuze uit verschillende modellen
  • Uitstekende product- en vermogensgarantie
  • Zonnepanelen met een hoger Wattpiekvermogen dan de concurrentie

Nadelen Risen zonnepanelen

Wat zijn de nadelen van Risen zonnepanelen?

  • Duurder dan de concurrentie

Offerte aanvragen

Je hebt nu een goed beeld van Risen zonnepanelen. Je weet nu meer over de Tier 1-producent, welke modellen ze maken en waarom de zonnepanelen van Risen een goede keuze is. Wil je gericht advies over Risen zonnepanelen of een gerichte prijs? Vraag dan direct een offerte aan.

Veelgestelde vragen

Uit welk land zijn Risen zonnepanelen afkomstig?

Risen Energy Co., Ltd. is gevestigd in China, waar het bedrijf in 1986 is opgericht.

Is Risen het geld waard?

Ja. Risen zonnepanelen zijn duurzaam en hebben een hoger rendement dan de meeste concurrerende modellen. Mede te danken aan het hogere Wattpiekvermogen van Risen zonnepanelen.

Wat is de gemiddelde prijs van een Risen zonnepaneel?

De gemiddelde prijs van een REC zonnepaneel is € 200,-. Afhankelijk van welk model je kiest en wat het vermogen van het zonnepaneel is. Het duurste Risen zonnepaneel is € 300,- per stuk. Dit is exclusief montage.

Dit artikel is geschreven door: paul hauer

Ik ben een professionele tekstschrijver, die gespecialiseerd is in verduurzamende oplossingen voor je woning. Waarmee je zowel energie als geld kunt besparen en kunt bijdragen aan een beter milieu.

Website