REC zonnepanelen: Tier 1 zonnepanelen met de TwinPeak technologie | KVINL.NL

REC zonnepanelen: Tier 1 zonnepanelen met de TwinPeak technologie

REC zonnepanelen: Tier 1 zonnepanelen met de TwinPeak technologie

paul hauer

Laatst bijgewerkt

Wil je geld besparen op je energierekening en bijdragen aan een beter milieu? Dan is het zeker een overweging waard om te investeren in zonnepanelen. Maar welke zonnepanelen heb je nodig en waarom zou je juist voor het ene in plaats van het andere merk kiezen? Er zijn enorm veel verschillende merken en modellen die je kunt kiezen en dan kan een keuze maken lastig zijn. Daarom vertellen we in ons artikel meer over REC zonnepanelen.

Zonnepanelen offertes aanvragen?

Ontvang offertes van erkende vakmensen in slechts 2 minuten

Offerte aanvragen
 • Gratis & Vrijblijvend
Offerte aanvragen
 • Gratis & Vrijblijvend

Wat zijn REC zonnepanelen?

REC is een bedrijf dat zonnepanelen maakt. Het bedrijf begon als Renewable Energy Corporation, maar staat tegenwoordig dus bekend als REC. Ze zijn in 1996 opgericht in Noorwegen en hebben inmiddels kantoren in Europa, Azië en Noord-Amerika. Een leuk feitje is dat REC begon met het produceren van zonnecellen, maar inmiddels het complete zonnepaneel zelf maakt en verkoopt.

Waar komen REC zonnepanelen vandaan?

REC is van een bedrijf dat in Noorwegen is opgericht, maar ze hebben kantoren in Duitsland, Singapore en Dubai. REC is ook producent van Tier 1 zonnepanelen, wat betekent dat het volledige productieproces in handen van de Noorse fabrikant is. Om die reden kunnen ze ook de beste kwaliteit leveren en goede garantievoorwaarden hanteren. 

Is REC een goed merk van zonnepanelen?

REC is een goed merk van zonnepanelen en ze hebben ook niet voor niets een Tier 1 classificering. Dat geeft aan dat de producent niet alleen het volledige productieproces in eigen beheer heeft, maar het bewijst ook dat ze langer dan 5 jaar actief zijn en uitstekende garantievoorwaarden bieden. Door innoverende technieken, zoals de TwinPeak technologie, waarbij de zonnecellen in tweeën worden gesplitst, kunnen REC zonnepanelen na 25 jaar nog steeds een rendement van boven de 90% opleveren.

De verschillende modellen van REC

REC heeft een breed assortiment in zonnepanelen. Het populairste en meest verkochte model is het monokristallijne zonnepaneel. Dat mooi effen zwart is. Wil je een zonnepaneel dat echt volledig zwart is? Dan zijn de full black panelen een betere keuze, omdat dan ook de achterste laag en het frame zwart zijn. 

Een ander soort zonnepaneel van REC is het polykristallijne zonnepaneel. Die minder rendement opleveren dan monokristallijne zonnepanelen, maar wel goedkoper en in de kleur blauw verkrijgbaar zijn. 

REC staat wel bekend om de innovatieve TwinPeak technologie. Met deze technologie worden de zonnecellen in tweeën gesplitst en dat brengt wat voordelen met zich mee. In plaats van 30 bevat een REC zonnepaneel 60 zonnecellen, terwijl de weerstand wordt verkleind en daarmee het rendement van het paneel ook hoger ligt. Zonnepanelen met de zogenaamde half-cut technologie kunnen ook beter renderen als ze deels in de schaduw liggen.

Wat is op dit moment het beste zonnepaneel?

REC levert verschillende modellen. Daaronder REC Alpha, een monokristallijn zonnepaneel met een vermogen tussen de 360 en 380 Wattpiek. De REC Alpha Pure is daarentegen een full black paneel met een vermogen tussen de 385 en 420 Wattpiek. De Rec N-Peak 2 is een zonnepaneel met de half-cut technologie en met een vermogen tussen de 360 en 375 Wattpiek. 

Tot slot maken ze ook de REC Twinpeak die eigenlijk alleen geschikt is voor zonneparken en gebouwen. Deze panelen hebben een vermogen tussen 360 en 375 Wp. Het beste paneel voor thuisgebruik is de Alpha of de Alpha Pure. Laatstgenoemde is vooral interessant als je op zoek bent naar een volledig zwart zonnepaneel.

Wat kost een REC zonnepaneel?

Zonnepanelen van REC zijn relatief goedkoop als we de prijzen afzetten tegen concurrerende modellen. We hebben de prijzen van 10 zonnepanelen inclusief omvormer of micro-omvormer en de installatiekosten voor je op een rijtje gezet;

ZonnepanelenPrijs
Alpha€ 4.400,-
Alpha Pure€ 4.900,-
Alpha N-peak 2€ 4.200,-

Hoe is de prijs-kwaliteitsverhouding van REC zonnepanelen?

De prijs-kwaliteitsverhouding van REC zonnepanelen is meer dan uitstekend. De gemiddelde prijs van een zonnepaneleninstallatie met 10 zonnepanelen is meer dan schappelijk en we moeten ook in de overweging meenemen dat REC innoverende technieken gebruikt om de zonnepanelen maximaal te laten renderen. Uit meerdere tests blijkt ook dat de zonnepanelen van de Noorse fabrikant beter presteren onder warme temperaturen. Zeker in vergelijking met de panelen van de concurrentie.

Garantie

REC levert een uitstekende product- en vermogensgarantie op hun zonnepanelen. De productgarantie op zonnepanelen is 20 jaar, terwijl de concurrenten ‘slechts’ 10 jaar garantie geven. Houd er wel rekening mee dat productgarantie alleen geldig is op defecten door fabricagefouten en dat bijvoorbeeld defecten door een verkeerde montage of door storm niet worden vergoed.

De vermogensgarantie van REC zonnepanelen is 25 jaar en de fabrikant gaat zelf uit van een maximale degradatie van 0,25% per jaar. Wat extreem laag is. REC zonnepanelen hebben ook als voordeel dat ze na 25 jaar nog steeds meer dan 90% rendement opleveren. Wat het dus ook een duurzame oplossing maakt.

Voordelen REC zonnepanelen

Wat zijn de voordelen?

 • Schappelijk geprijsd
 • Duurzaam
 • Presteert goed bij warme temperaturen
 • Half-cut technologie voor dubbel zoveel zonnecellen
 • Ruim assortiment
 • Uitstekende product- en vermogensgarantie
 • Alpha-serie heeft het dunste frame dat momenteel bestaat

Nadelen REC zonnepanelen

Wat zijn de nadelen?

 • Bieden alleen zonnepanelen aan met een maximaal Wattpiekvermogen van 420
 • Standaard afmetingen, maar wel een dun frame

Offerte aanvragen

Je hebt nu een goed beeld van REC zonnepanelen. Je weet nu meer over de Tier 1-producent, welke modellen verkrijgbaar zijn en wat ze kosten. Wil je gericht advies over de zonnepanelen van REC of een gerichte prijs? Vraag dan direct een offerte aan.

Veelgestelde vragen

Uit welk land zijn de zonnepanelen van REC afkomstig?

REC is gevestigd in Noorwegen, maar het productieproces ligt in Singapore.

Is REC het geld waard?

REC zonnepanelen zijn het geld waard, omdat ze een lage degradatie en een hoog rendement hebben. Je hebt ook keuze uit verschillende modellen die aansluiten op je persoonlijke behoeften.

Wat is de gemiddelde prijs van een zonnepaneel van REC?

De gemiddelde prijs van een REC zonnepaneel is € 215,-. Afhankelijk van welk model je kiest en wat het vermogen van het zonnepaneel is. Het duurste REC zonnepaneel is € 250,- per stuk. Dit is exclusief montage.

Dit artikel is geschreven door: paul hauer

Ik ben een professionele tekstschrijver, die gespecialiseerd is in verduurzamende oplossingen voor je woning. Waarmee je zowel energie als geld kunt besparen en kunt bijdragen aan een beter milieu.

Website