QCells zonnepanelen: zonnepanelen met half-cut technologie | KVINL.NL

QCells zonnepanelen: zonnepanelen met half-cut technologie

QCells zonnepanelen: zonnepanelen met half-cut technologie

paul hauer

Laatst bijgewerkt

Een van de interessantste Tier 1 producenten van zonnepanelen is het van origine Duitse bedrijf QCells. Dat na het faillissement is overgenomen door het Aziatische bedrijf Hanwha Solar One. Hanwha QCells behoren nog steeds tot de topcategorie als we spreken over zonnepanelen, maar waarom is dat zo? In ons artikel doen we een deep dive naar wat QCells zonnepanelen zijn en wat de kwaliteit is.

Zonnepanelen offertes aanvragen?

Ontvang offertes van erkende vakmensen in slechts 2 minuten

Offerte aanvragen
  • Gratis & Vrijblijvend
Offerte aanvragen
  • Gratis & Vrijblijvend

Wat zijn QCells zonnepanelen?

In 1999 werd het bedrijf QCells opgericht in Duitsland. Een speler die zich focuste op de productie van zonnepanelen voor zowel kleinere als grotere projecten. In 2012 werd het bedrijf na het faillissement overgenomen door Hanwha Solar One. Die de productie naar Aziatische landen heeft verplaatst en sindsdien als Hanwha QCells zonnepanelen door het leven gaat. De focus hierin ligt nog steeds op zowel de consument als de zakelijke markt.

Waar worden Q Cells gemaakt?

Van oorsprong is Hanwha Solar One en Zuid-Koreaans bedrijf, maar ze produceren in meerdere landen. Daaronder nog steeds in Zuid-Korea, maar ook in China en Maleisië staan de productielijnen van Hanwha QCells zonnepanelen, die ook tot de Tier 1 categorie behoren.

Is QCells een goed merk van zonnepanelen?

Een Tier 1-producent moet aan een aantal kenmerken voldoen om ook de rang te verdienen. Tier 1-producenten moeten namelijk voldoen aan verticale integratie, investeren in Research & Development, een geautomatiseerde productielijn hanteren en langer dan 5 jaar actief zijn in de markt. Hanwha QCells voldoet aan alle voorwaarden en mag dus een Tier 1-producent worden genoemd. Met als resultaat dat ze ook hoogkwalitatieve zonnepanelen produceren en leveren.

De verschillende modellen van Hanwha QCells

Het assortiment van Hanwha QCells is relatief beperkt, omdat ze niet verschillende modellen maken. Feitelijk produceren ze ‘slechts’ drie modellen waarmee ze zowel de particuliere als zakelijke markt bedienen. Alle zonnepanelen die ze tegenwoordig produceren, zijn monokristallijne zonnepanelen. Polykristallijne zonnepanelen worden nauwelijks nog gemaakt en verkocht, omdat de techniek als achterhaald wordt gezien.

Hanwha QCells concentreert zich vooral op de modellen QCells Peak, QCells Peak Duo en QCells Pro. De laatstgenoemde lijn is vooral bestemd voor de zakelijke markt en grotere projecten, zoals de zonneweides. Het grote verschil tussen de Peak en de Peak Duo is dat de Peak Duo een full black zonnepaneel is, waarbij de achterplaat en het frame ook zwart zijn. De lijnen en knooppunten op het paneel zelf zijn ook nauwelijks zichtbaar.

Hanwha QCells focust zich ook voornamelijk op zonnepanelen met de half-cut technologie. Hierbij worden de zonnecellen als het ware gesplitst in twee zonnecellen, wat voor minder weerstand in het paneel en een hogere opbrengst zorgt. Daarnaast heeft het bedrijf patent op technologieën, wat ervoor zorgt dat hun panelen in iedere weersomstandigheid ook excelleert. 

Wat is op dit moment het beste zonnepaneel?

Het is lastig om een zonnepaneel te bestempelen als het beste zonnepaneel, omdat het beste zonnepaneel afhankelijk is van de situatie waarin die geplaatst wordt. Verschillende Tier 1-producenten focussen zich op specifieke onderdelen waarin ze uitblinken en die dus ook een aansluiting kunnen vinden bij de situatie waarin ze geplaatst worden. Het is wel een feit dat de zonnepanelen van Tier 1-producenten in de regel ook een stuk beter zijn dan die van de concurrentie die zich in de Tier 2- en Tier 3-categorie bevinden.

Wat zijn de 10 beste zonnepanelen?

De 10 beste zonnepanelen van Tier 1-producenten in alfabetische volgorde zijn;

Wat is de kwaliteit van DMEGC zonnepanelen?

De zonnepanelen van Hanwha QCells worden vaak vergeleken met die van DMEGC, omdat ze feitelijk vrijwel hetzelfde product leveren. Ook DMEGC zonnepanelen bevatten de half-cut technologie en zijn in verschillende modellen verkrijgbaar. Een groot verschil is dat DMEGC zich ook bezighoudt met de productie van glas-glas zonnepanelen, die wel duurder, maar ook duurzamer zijn. Glas-glas zonnepanelen leveren ook een hoger rendement op. Evenals QCells is DMEGC een Tier 1-producent en ze leveren dus ook hoogkwalitatieve zonnepanelen.

Wat kost een Hanwha QCells zonnepaneel?

Hanwha QCells zonnepanelen zijn hoogkwalitatieve zonnepanelen voor een goede prijs. We hebben de prijzen van 10 zonnepanelen inclusief omvormer of micro-omvormer en de installatiekosten voor je op een rijtje gezet;

ZonnepanelenPrijs
Peak€ 4.500,-
Pro€ 5.500,-

Hoe is de prijs-kwaliteitsverhouding van QCells zonnepanelen?

De prijs-kwaliteitsverhouding van QCells zonnepanelen is goed, maar kan beter. Ze zitten aan de hoge kant qua prijzen, maar je krijgt er ook een hoop voor terug. De zonnepanelen van de Zuid-Koreaanse producent zijn namelijk duurzaam en leveren een hoog rendement op. Te danken aan gepatenteerde technieken die ervoor zorgen dat hun zonnepanelen in iedere weersomstandigheid maximaal presteren.

Garantie

QCells levert een uitstekende product- en vermogensgarantie op zonnepanelen. De productgarantie op zonnepanelen is 12 jaar, terwijl de meeste concurrenten een maximale productgarantie van 10 jaar geven. Houd er wel rekening mee dat productgarantie alleen geldig is op defecten door fabricagefouten en dat bijvoorbeeld defecten door een verkeerde montage of door storm niet worden vergoed.

De vermogensgarantie van QCells zonnepanelen is 25 jaar, wat gemiddeld is. De meeste producenten van Tier 1 zonnepanelen geven vergelijkbare vermogensgaranties.

Voordelen QCells zonnepanelen

Wat zijn de voordelen?

  • Duurzaam
  • Hoog rendement
  • Licht frame
  • Pro zonnepanelen voor zakelijke markt
  • Goede product- en vermogensgarantie
  • Half-cut technologie
  • Presteert goed in verschillende weersomstandigheden

Nadelen QCells zonnepanelen

Wat zijn de nadelen?

  • Standaard afmetingen, maar wel een slank frame

Offerte aanvragen

Je hebt nu een goed beeld van zonnepanelen van Qcells. Je weet nu meer over de Tier 1-producent, welke modellen verkrijgbaar zijn en wat ze kosten? Of wil je gericht advies over Hanwha QCells zonnepanelen of een gerichte prijs? Vraag dan direct een offerte aan.

Veelgestelde vragen

Uit welk land zijn QCells zonnepanelen afkomstig?

Oorspronkelijk komt de firma QCells uit Duitsland, maar door de overname door Hanwha Solar One zijn QCells tegenwoordig Zuid-Koreaans. Ze worden ook in China en Maleisië geproduceerd.

Is QCells het geld waard?

QCells zonnepanelen zijn hoogkwalitatief, maar zitten wel in het hogere segment. Ze zijn dus iets duurder dan vergelijkbare zonnepanelen van de concurrentie. Desalniettemin zorgt de duurzaamheid, de half-cut technologie voor een hogere opbrengst en de gepatenteerde technieken ervoor dat ze de investering meer dan waard zijn.

Wat is de gemiddelde prijs van een QCells zonnepaneel?

De gemiddelde prijs van een QCeels zonnepaneel is € 240,-. Afhankelijk van welk model je kiest en wat het vermogen van het zonnepaneel is. Het duurste QCells zonnepaneel is € 290,- per stuk. Dit is exclusief een omvormer en montage.

QCells zonnepanelen kopen? In ons artikel vertellen we meer over de verschillende soorten, de voor- en nadelen en wat Hanwha QCells zonnepanelen kosten.

Dit artikel is geschreven door: paul hauer

Ik ben een professionele tekstschrijver, die gespecialiseerd is in verduurzamende oplossingen voor je woning. Waarmee je zowel energie als geld kunt besparen en kunt bijdragen aan een beter milieu.

Website