Jinko zonnepanelen: zonnepanelen met de Tiling Ribbon technologie | KVINL.NL

Jinko zonnepanelen: zonnepanelen met de Tiling Ribbon technologie

Jinko zonnepanelen: zonnepanelen met de Tiling Ribbon technologie

paul hauer

Laatst bijgewerkt

Wereldwijd zijn er honderden merken die zonnepanelen maken. En ieder merk heeft ook zijn voor- en nadelen. De een investeert bijvoorbeeld heel veel in ontwikkeling, zodat de systemen ook evolueren en hoogkwalitatief zijn, terwijl de ander juist meer focust op de techniek en op welke materialen er wordt gebruikt. Wil je weten welke merken zonnepanelen het beste zijn en wil je meer weten over Jinko zonnepanelen? In ons artikel vertellen we meer over de Tier 1-producent en andere merken die zich bezighouden met de productie van zonnepanelensystemen.

Zonnepanelen offertes aanvragen?

Ontvang offertes van erkende vakmensen in slechts 2 minuten

Offerte aanvragen
 • Gratis & Vrijblijvend
Offerte aanvragen
 • Gratis & Vrijblijvend

Wat zijn Jinko zonnepanelen?

Het hoofdkantoor van Jinko Solar is gevestigd in Shanghai, China en ze opereren internationaal. Sinds 2006 leveren ze hoogkwalitatieve zonnepanelen die ze volledig zelf produceren. Evenals andere bekende fabrikanten, behoort Jinko ook tot de producenten van Tier 1-zonnepanelen. Dat betekent dat ze langer dan 5 jaar actief zijn, investeren in Research & Development (R&D) en dat het volledige productieproces bij hen in handen is.

Hoe goed zijn Jinko zonnepanelen?

De Jinko zonnepanelen doen niet onder voor zonnepanelen van vergelijkbare concurrenten. Ze leveren hoogkwalitatieve zonnepanelen en ook nog eens tegen zeer scherpe prijzen. Ze zijn zelfs goedkoper dan de meeste Tier 1-zonnepanelen, wat dus ook als een groot voordeel mag worden gezien.  Een ander groot voordeel is dat Jinko innoverende technieken heeft toegepast, waardoor het rendement van hun zonnepanelen ook zeer hoog is.

De verschillende modellen van Jinko Solar

Jinko Solar levert verschillende modellen, zodat ze ook een breed klantenbestand kunnen bedienen. Ze focussen zich vooral op grote projecten, zoals zonneparken, bedrijven en particulieren. Polykristallijne zonnepanelen waren voor de Chinese fabrikant altijd een focuspunt, omdat deze goedkoper waren dan monokristallijne zonnepanelen. Nu monokristallijne zonnepanelen de voorkeur genieten en ook het gangbaarst zijn, focust Jinko zich alleen nog op monokristallijne zonnepanelen.

Jinko maakt en levert zowel monokristallijne zonnepanelen met een hoog Wattpiekvermogen als Full Black zonnepanelen die er mooier uitzien. Door verschillende technieken kan de producent het rendement en de levensduur verhogen. Denk bijvoorbeeld aan innoverende technieken, zoals Tiling Ribbon technologie en de PERC technologie. 

De Tiling Ribbon technologie is iets wat alleen Jinko toepast op hun zonnepanelen. Hierbij worden zonnepanelen niet gesplitst, wat veel concurrenten wel doen. Jinko kiest er juist voor om de zonnecellen dichter op elkaar te plaatsen. Waardoor het rendement per vierkante centimeter groter wordt. De PERC technologie zorgt er juist voor dat er geen of in ieder geval nauwelijks zonlicht verloren gaat, waardoor er ook meer energie kan worden opgewekt.

Naast de monokristallijne zonnepanelen biedt Jinko ook glas-glas zonnepanelen aan. Die niet alleen een hoger rendement opleveren, maar ook een langere levensduur hebben. Logischerwijs zijn deze modellen ook iets duurder in de aanschaf.

Welk merk is het beste zonnepaneel?

Als we verschillende Tier 1-producenten vergelijken, is het lastig om echt de beste producent aan te wijzen. Tier 1-producten leveren allemaal kwaliteit en hebben ook allemaal hun voor- en nadelen. Het is ook afhankelijk van de behoeften voor welk merk je uiteindelijk kiest. Gaat bijvoorbeeld je voorkeur uit naar een merk dat zich inzet voor een beter milieu en uitsluitend met duurzame materialen werkt? Is de aanschafprijs ontzettend belangrijk? Of wil je juist zonnepanelen die gewoon het beste van allemaal presteren, ongeacht wat ze kosten?

Als we dan puur kijken naar het rendement, zien we dat de zonnepanelen van SunPower momenteel het beste scoren. Maar ze worden achterna gezeten door andere Tier 1-producenten, zoals Jinko Solar.

Wat zijn de A-merken zonnepanelen?

Als we dan alle A-merken op een rijtje zetten, zijn de volgende merken de beste keuze;

MerkPrijs-kwaliteitverhouding
AEGBoven gemiddeld
DMEGCGemiddeld
Jinko SolarGemiddeld
RECBoven gemiddeld
SunPowerBoven gemiddeld

In deze tabel houden we rekening met de prijs, de levensduur van de zonnepanelen, de degradatie ervan en het rendement. We hebben ook uitgebreid gekeken naar de voorwaarden van zowel de product- als de vermogensgarantie die deze Tier 1-producenten aanbieden.

Wat kosten Jinko zonnepanelen?

We hebben de prijzen van 10 zonnepanelen inclusief omvormer of micro-omvormer en de installatiekosten voor je op een rijtje gezet;

ZonnepanelenPrijs
Monokristallijn€ 3.500,-
Full Black monokristallijn€ 3.800,-
Glas-glas monokristallijn€ 4.300,-

Hoe is de prijs-kwaliteitsverhouding van Jinko zonnepanelen?

De prijs-kwaliteitsverhouding van Jinko zonnepanelen is goed. Ze leveren kwalitatief goede zonnepanelen tegen zeer schappelijke prijzen, terwijl je ook profiteert van uitstekende garantievoorwaarden. Hun zonnepanelen zijn ook goedkoper dan die van andere Tier 1-producenten, maar op het gebied van garantie kunnen ze het nog beter doen. 

Garantie

Dat is gelijk een mooi bruggetje naar de product- en vermogensgarantie die Jinko aanbiedt. Ze bieden 25 jaar productgarantie aan op de “normale” zonnepanelen, terwijl ze 30 jaar productgarantie geven op de glas-glas zonnepanelen. Daarmee scoren ze gemiddeld in vergelijking met andere producenten.

Ze geven eveneens een vermogensgarantie van 25 jaar op de zonnepanelen die ze produceren, terwijl ze op hun glas-glas zonnepanelen een vermogensgarantie van 30 jaar aanbieden. Ook dit is normaal en zelfs iets minder dan wat de concurrentie gemiddeld geeft.

Voordelen zonnepanelen van Jinko

Wat zijn de voordelen?

 • Hoog rendement
 • Lange levensduur 
 • Lage degradatie
 • Innovatieve oplossingen
 • Tier 1-producent van zonnepanelen
 • Breed assortiment
 • Goedkoop

Nadelen zonnepanelen van Jinko

Wat zijn de nadelen?

 • Standaard maten zonnepanelen
 • Product- en vermogensgarantie zijn gemiddeld

Offerte aanvragen

Je hebt nu een goed beeld van Jinko zonnepanelen. Waarom Jinko Solar een goed merk is, welke modellen ze aanbieden en wat de beste merken zonnepanelen zijn. Wil je gericht advies of een gerichte prijs voor het laten plaatsen van zonnepanelen? Vraag dan direct een offerte aan.

Veelgestelde vragen

Uit welk land zijn Jinko zonnepanelen afkomstig?

Jinko Solar is een merk dat in China is gevestigd.

Waarom is Jinko Solar goedkoper?

Jinko investeert veel geld en middelen in methodes om het productieproces te versnellen en te verbeteren. Waardoor op grote schaal geproduceerd kan worden. Hoe hoger de productie, des te goedkoper het eindproduct ook wordt.

Wat is de gemiddelde prijs van een Jinko zonnepaneel?

De gemiddelde prijs van een Jinko zonnepaneel is € 146,-. Afhankelijk van welk model je kiest en wat het vermogen van het zonnepaneel is. Het duurste Jinko zonnepaneel is € 500,- per stuk. Dit is exclusief montage.

Dit artikel is geschreven door: paul hauer

Ik ben een professionele tekstschrijver, die gespecialiseerd is in verduurzamende oplossingen voor je woning. Waarmee je zowel energie als geld kunt besparen en kunt bijdragen aan een beter milieu.

Website