DMEGC zonnepanelen: alle voor- en nadelen van het zonnepanelensysteem | KVINL.NL

DMEGC zonnepanelen: alle voor- en nadelen van het zonnepanelensysteem

DMEGC zonnepanelen: alle voor- en nadelen van het zonnepanelensysteem

paul hauer

Laatst bijgewerkt

Zonnepanelensystemen kan je in verschillende soorten, maten en prijsklassen aanschaffen en in je zoektocht naar de beste zonnepanelen zul je ook zien dat er enorm veel keuze is. Wij snappen dan heel goed dat je door de bomen het bos niet meer ziet en het ook lastig vindt om de juiste keuzes te maken. Daarom vertellen we in ons  artikel meer over DMEGC zonnepanelen.

Zonnepanelen offertes aanvragen?

Ontvang offertes van erkende vakmensen in slechts 2 minuten

Offerte aanvragen
 • Gratis & Vrijblijvend
Offerte aanvragen
 • Gratis & Vrijblijvend

Wat zijn DMEGC zonnepanelen?

DMEGC is een wereldberoemd merk dat ook goed vertegenwoordigd is in meerdere landen. DMEGC Solar is onderdeel van het Chinese concern Hengdian Group DMEGC Magnetics Co., Ltd. In 1980 werd het bedrijf opgericht als een van de grootste magneetfabrikanten ter wereld. In 2009 is de tak DMEGC Solar opgericht, met de volledige focus op solar systems en dus ook zonnepanelen. DMEGC Solar is ook een van de belangrijkste pijlers van het concern.

Is DMEGC een goed merk?

DMEGC is sinds 2009 een van de grootste producenten wereldwijd en ja, het is een goed merk. DMGEC behoort tot de kleine 2% van de markt die zich Tier 1-producenten mogen noemen en dat houdt in dat ze niet alleen langer dan 5 jaar actief zijn in de markt en goede garanties bieden, maar dat ze ook veel investeren in Research & Development (R&D) en het volledige productieproces van zonnepanelen in handen hebben. DMEGC zonnepanelen zijn een van de beste zonnepanelen die je op dit moment kunt kopen.

Is DMEGC een A-merk?

Ja. Je zou kunnen zeggen dat DMEGC een A-merk is. Grotere fabrikanten die ook kwalitatief goede producten leveren, worden door consumenten al snel als A-merk gezien. Ondanks dat een status als A merk geen officiële status is. Het is meer het gevoel van klanten dat vaak gebaseerd wordt op persoonlijke ervaringen met een bepaald merk. Gezien de uitstekende staat van dienst van DMEGC Solar, mag het merk uit China als A-merk worden omschreven.

De verschillende modellen van DMEGC

DMEGC investeert veel in ontwerp en ontwikkelingen en ze werken uitsluitend met hoogkwalitatieve en duurzame materialen. Daarom is het ook een van de grootste zonnepanelenmerken ter wereld. Het assortiment bestaat uit verschillende modellen in verschillende prijsranges.

Voorheen lag er voor een deel de focus op de productie van polykristallijne zonnepanelen, maar vanwege de kwaliteit is het bedrijf hiervan afgestapt. Polykristallijne worden nog wel gemaakt, maar puur om bestaande installaties met polykristallijne zonnepanelen te ondersteunen. Mocht er bijvoorbeeld een paneel defect raken en vervangen moeten worden. De meeste DMEGC polykristallijne zonnepanelen die worden gekocht, zijn doorgaans tweedehands.

De focus ligt vooral op monokristallijne zonnepanelen en full black panelen. Monokristallijne zonnepanelen hebben een hoger rendement en een strakke afwerking. De afwerking is nog strakker bij full black zonnepanelen, omdat ook de achterplaat en het frame in het zwart zijn. Ook de lijnen en punten op het paneel zijn nagenoeg niet zichtbaar.

Glas-glas monokristallijne zonnepanelen van DMEGC zijn bezig aan een opmars. Deze zonnepanelen zijn wel duurder, maar ze hebben ook een hoger rendement en een langere levensduur. De degradatie bij glas-glas zonnepanelen is ook een stuk lager. 

Daarnaast zijn er modellen van DMEGC met de half-cut technologie. Hierbij worden de zonnecellen doormidden gesplitst, waardoor de stroom maar de helft van de afstand hoeft af te leggen. De gemiddelde opbrengst gaat daardoor per paneel omhoog, terwijl ook de weerstand in het paneel wordt verkleind. 

Wat is op dit moment het beste zonnepaneel?

Als we de verschillende modellen tegen elkaar afzetten, is het DMEGC glas-glas paneel het beste zonnepaneel dat je op dit moment kunt kopen. Deze zonnepanelen kunnen een levensduur van 40 jaar bereiken, leveren een hoger rendement op en de degradatie is jaarlijks zeer laag. Ook te danken aan het feit dat glas-glas zonnepanelen veel minder gevoelig zijn voor temperatuurverschillen en verschillende weersomstandigheden.

Wat kosten DMEGC zonnepanelen?

DMEGC is dus een bekend merk op het gebied van zonnepanelen, maar hoeveel betaal je voor de systemen die zij aanbieden? We hebben de prijzen van 10 zonnepanelen inclusief omvormer of micro-omvormer en de installatiekosten voor je op een rijtje gezet;

ZonnepanelenPrijs
Monokristallijn€ 3.650,-
Full Black monokristallijn€ 4.000,-
Glas-glas monokristallijn€ 4.550,-

Hoe is de prijs-kwaliteitsverhouding van DMEGC zonnepanelen?

DMEGC levert zonnepanelen met een vermogen van tussen de 320 en 500 Wp. Ze staan bekend om de hoge kwaliteit en het feit dat ze uitsluitend met duurzame materialen werken. Met in het achterhoofd houdend dat de zonnepanelen van de Chinese fabrikant ook een hoog rendement hebben en dat je kunt profiteren van goede garantievoorwaarden, is te zeggen dat de prijs-kwaliteitsverhouding van DMEGC ontzettend goed is. Ze rekenen gemiddelde prijzen voor complete installaties waar je dus ook jarenlang van kunt profiteren.

Garantie

Ondanks dat de garanties van DMEGC goed zijn, zijn ze niet bijzonder. Bij zonnepanelen spreken we over zowel product- als vermogensgarantie. Productgarantie wordt gegeven op een zonnepaneel en je kunt er aanspraak op maken als er bijvoorbeeld een defect optreedt. Vermogensgarantie is een garantie die belooft dat een paneel na een aantal jaren nog steeds een hoog rendement oplevert.

De productgarantie van DMEGC is 12 jaar, terwijl de meeste leveranciers een productgarantie van 10 jaar geven. Ze doen het dus in vergelijking met de concurrentie een stuk beter, maar weer minder goed dan bijvoorbeeld merken zoals REC en SunPower.

De vermogensgarantie is 25 jaar en ook dit ligt iets lager dan van concurrerende Tier 1-producenten. Toch is 25 jaar een mooie lange tijd, ook gezien het feit dat de meeste zonnepanelen een levensduur van 30 tot 40 jaar hebben.

Waarom DMEGC zonnepanelen (voordelen)?

Wat zijn de voordelen?

 • Hoog rendement
 • Lange levensduur 
 • Lage degradatie
 • Half cut technologie op bepaalde modellen
 • Tier 1-producent van zonnepanelen
 • Hoogkwalitatieve glas-glas zonnepanelen

Wat zijn de nadelen van DMEGC zonnepanelen?

Wat zijn de nadelen?

 • Standaard formaten zonnepanelen
 • Panelen met meer vermogen zijn groter
 • Product- en vermogensgaranties zijn relatief standaard

Offerte aanvragen

Je hebt nu een goed beeld van DMEGC zonnepanelen.  Je weet nu welke modellen ze aanbieden, dat ze een Tier 1-producent zijn en dat ze uitsluitend met hoogkwalitatieve en duurzame materialen werken. Wil je meer advies of DMEGC of een gerichte prijs ontvangen? Vraag dan direct een offerte aan.

Veelgestelde vragen

Uit welk land zijn DMEGC zonnepanelen afkomstig?

DMEGC is een merk dat in China is gevestigd.

Waarom maakt DMEGC geen polykristallijne zonnepanelen meer?

Monokristallijne zonnepanelen zijn tegenwoordig de standaard, omdat ze een hoger rendement hebben dan polykristallijne zonnepanelen. Ze zien er ook een stuk mooier uit. Derhalve heeft DMEGC ervoor gekozen om geen polykristallijne zonnepanelen meer te produceren.

Is DMEGC een Tier 1-producent?

Ja. DMEGC behoort tot het selectieve gezelschap van Tier 1-producenten die hoogkwalitatieve zonnepanelen produceren.

Dit artikel is geschreven door: paul hauer

Ik ben een professionele tekstschrijver, die gespecialiseerd is in verduurzamende oplossingen voor je woning. Waarmee je zowel energie als geld kunt besparen en kunt bijdragen aan een beter milieu.

Website