Canadian Solar zonnepanelen: zijn ze de moeite waard om te kopen? | KVINL.NL

Canadian Solar zonnepanelen: zijn ze de moeite waard om te kopen?

Canadian Solar zonnepanelen: zijn ze de moeite waard om te kopen?

paul hauer

Laatst bijgewerkt

Verschillende merken bestieren de markt en bieden zonnepanelen aan. Een van die merken is Canadian Solar, maar zijn Canadian Solar zonnepanelen goed en ook de moeite waard om te kopen?

Zonnepanelen offertes aanvragen?

Ontvang offertes van erkende vakmensen in slechts 2 minuten

Offerte aanvragen
  • Gratis & Vrijblijvend
Offerte aanvragen
  • Gratis & Vrijblijvend

 

Is Canadian Solar een goed merk?

De merken zijn te verdelen in drie categorieën: Tier 1, Tier 2 en Tier 3 producenten. Waarbij Tier 1 producenten aan alle voorwaarden voldoen om ook die categorisering te verdienen. Tier 1 producenten hebben een geautomatiseerd productieproces en produceren alle onderdelen van het paneel zelf, ze leveren uitstekende garantievoorwaarden en ze zijn langer dan 5 jaar actief in de markt. 

Ze investeren ook veel tijd en geld in Research & Development, zodat ze hun producten blijven innoveren. Canadian Solar is een Tier 1 producent en behoort daarmee tot een selectief gezelschap. Slechts 2% van de markt zijn ook daadwerkelijke Tier 1 fabrikanten en behoren tot de absolute top van de wereld.

Waar komen Canadian Solar zonnepanelen vandaan?

Canadian Solar is een bedrijf dat in 2001 is opgericht en inmiddels meer dan 20 jaar ervaring heeft in het produceren en leveren van hoogkwalitatieve zonnepanelen. Canadian Solar produceert niet alleen in Canada, maar ook in China en andere Aziatische landen worden zonnepanelen gefabriceerd, terwijl ze wereldwijd opereren en leveren. Ze hebben ook verschillende kantoren in vrijwel ieder werelddeel. 

Hoe goed zijn Canadian Solar zonnepanelen?

Canadian Solar zijn zeer goede zonnepanelen die een aantal voordelen hebben ten opzichte van de panelen van andere merken. Ze zijn niet alleen prijstechnisch interessant, maar Canadian Solar spendeert veel tijd en energie in de kwaliteitscontrole van hun productie. Canadian Solar zonnepanelen werken dan ook efficiënter en zijn betrouwbaarder dan de meeste zonnepanelen van de concurrentie. Een ander voordeel is dat het bedrijf hun zonnepanelen test in de meest extreme omstandigheden, zodat ze ook een goede werking van het product kunnen garanderen.

De verschillende modellen van Canadian Solar

Een van de topmodellen van Canadian Solar is de TOPHiKu6. Een zonnepaneel met en N-type TOPCon Monofacial module. De betrouwbaarheid van dit zonnepaneel is zeer hoog, terwijl ze verkrijgbaar zijn met een Wattpiekvermogen van tussen de 480 en 610.

De TOPHiKu7 is daarentegen verkrijgbaar met een vermogen van tussen de 610 en 705 Wp. Het zonnepaneel is ook uitgerust met een N-type TOPCon Bifacial module, waarbij aan weerskanten zonnecellen zijn geplaatst. Wat uiteindelijk resulteert in een hoger rendement.

De BiHiKu6 en BiHiKu7 zijn ook topmodellen van Canadian Solar, die beide een BiFacial high power module hebben. Ook bij deze panelen zijn er zonnecellen aan weerskanten geplaatst om ervoor te zorgen dat ze een hoger rendement opleveren. Daarnaast zijn deze panelen voorzien van de PERC technologie, om ervoor te zorgen dat er minder zonlicht wordt weerkaatst en meer energie wordt opgewekt.

HiHero is weer een model dat met heterojunctie (HJT) zonnecellen werkt. Hierbij worden de zonnecellen van amorf silicium en standaard silicium gemaakt, wat ervoor zorgt dat ze efficiënter en ook meer energie opwekken. De efficiënte van de HiHero loopt op tot wel 22,8%, wat hoog is.

Canadian Solar polykristallijne zonnepanelen en full black zonnepanelen

Canadian Solar levert een aantal modellen ook als full black zonnepanelen, waarbij zowel de achterplaat als het frame compleet zwart zijn. Ook de lijnen en connectiepunten op het paneel zijn nagenoeg niet zichtbaar, wat voor een mooier gezicht zorgt.

Evenals vele concurrenten heeft Canadian Solar besloten om grotendeels te stoppen met de productie van polykristallijne zonnepanelen. Monokristallijn is tegenwoordig de standaard en heeft ook een hoger rendement dan polykristallijne panelen.

Wat kost een zonnepaneel Canadian Solar?

Canadian Solar biedt verschillende modellen aan. We hebben de prijzen van 10 zonnepanelen inclusief omvormer of micro-omvormer en de installatiekosten voor je op een rijtje gezet. Let op, want de prijzen kunnen afwijken aan hand van het Wattpiekvermogen van het zonnepaneel.

ZonnepanelenPrijs
TopHiKu6€ 3.600,-
TopHiKu7€ 4.100,-
BiHiKu6€ 4.300,-
BiHiKu7€ 4.300,-
HiHero€ 4.100,-

Hoe is de prijs-kwaliteitsverhouding van Canadian Solar zonnepanelen?

Canadian Solar heeft als groot voordeel dat ze een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding hebben. Dat heeft te maken met het feit dat hun panelen efficiënter zijn en meer rendement opleveren dan de concurrerende modellen. Ze hebben ook uitstekende garantievoorwaarden en hun zonnepanelen gaan doorgaans een stuk langer mee. Dat zorgt ervoor dat hun panelen tot de absolute top van de wereld behoren. 

Garantie

Zowel de product- als de vermogensgarantie op zonnepanelen is zeer belangrijk, zodat je bij een defect kunt rekenen op een professionele oplossing en er zeker van kunt zijn dat zelfs na enkele jaren het rendement van het paneel nog steeds hoog is.

De productgarantie van Canadian Solar is 12 jaar. Wat meer dan netjes is. Het moet wel gezegd worden dat bepaalde Tier 1 producenten een langere productgarantie aanbieden.

De vermogensgarantie is niet langer of korter dan die van de concurrentie. Canadian Solar geeft 25 jaar vermogensgarantie op zonnepanelen. 

Voordelen Canadian Solar zonnepanelen

Wat zijn de voordelen?

  • Hogere efficiënte
  • Prijs-kwaliteitsverhouding uitstekend
  • Groot assortiment
  • Innoverende technieken
  • Hoger rendement

Nadelen zonnepanelen van Canadian Solar

Wat zijn de nadelen?

  • Product- en vermogensgarantie zijn niet bijzonder

Offerte aanvragen

Je hebt nu een goed beeld van het aanbod van Canadian Solar zonnepanelen. Je weet nu welke keuzes je hebt, waarom Canadian Solar een goed merk is en hoe ze ervoor staan ten opzichte van de concurrentie. Wil je meer advies of een goede prijs voor Canadian Solar zonnepanelen? Vraag dan direct een offerte aan.

Veelgestelde vragen

Uit welk land zijn Canadian zonnepanelen afkomstig?

Canadian Solar is in 2001 opgericht en produceert in landen, zoals Canada en China.

Is Canadian Solar een goed merk?

Ja. Canadian Solar is een goed merk, omdat zonnepanelen een hogere efficiëntie hebben en duurzamer zijn dan het gemiddelde zonnepaneel van de concurrent.

Wat is de gemiddelde prijs van een Canadian Solar zonnepaneel?

De gemiddelde prijs van een Canadian Solar zonnepaneel is € 150,-. Afhankelijk van welk model je kiest en wat het vermogen van het zonnepaneel is. Daarmee scoren ze zeer goed ten opzichte van de concurrentie.

Dit artikel is geschreven door: paul hauer

Ik ben een professionele tekstschrijver, die gespecialiseerd is in verduurzamende oplossingen voor je woning. Waarmee je zowel energie als geld kunt besparen en kunt bijdragen aan een beter milieu.

Website