Nieuws

03 april 2019

Ter kritiek: BRL9500 Energieprestatieadvisering W en U, ISSO-publicaties 75.1 en 82 en BRL9501

lees meer >>

06 februari 2019

Herziene BRL6010 bindend verklaard

lees meer >>

Alle nieuwsberichten >


Aanmelden nieuwsbrief

Naam

E-mailadres


 

 

Waarom een erkenning voor het installatiebedrijf?

Het is voor opdrachtgevers lastig om een vakbekwame installateur van andere aanbieders te onderscheiden. Met een erkenning kan het installatiebedrijf laten zien dat bij hem de juiste kennis en kunde aanwezig is om het installatiewerk goed en adequaat uit te voeren. Met de erkenning maakt de installateur het verschil met zijn concurrent. De erkende installateur:

  • heeft de vereiste diploma's  en/of ervaring;
  • beschikt over de meest actuele handboeken; en
  • werkt met het juiste gereedschap. 

Voor installatiewerk in met name de bestaande bouw voor de consumenten- en klein zakelijke markt heeft de erkenning een duidelijk toegevoegde waarde. Aan uw opdrachtgever laat u door uw erkenning zien over specifieke kennis en kunde te beschikken.

Als u zich als vakbekwaam installateur wilt profileren, dan kiest u voor de SEI-erkenning van KvINL. Met de SEI-erkenning onderscheidt u zich van bedrijven die niet vakkundig werken. Het biedt opdrachtgevers daarnaast extra zekerheid. Ook draagt het in positieve zin bij aan uw bedrijfsimago.

Met de SEI-erkenning toont u aan dat: 

  • u beschikt over de vereiste diploma's en daarop periodiek wordt gecontroleerd;
  • u de juiste kennis en kunde in huis heeft om deskundig te adviseren, degelijk installatiewerk uit te voeren en installaties goed te onderhouden;
  • u werkt met het juiste gereedschap, volgens de juiste handboeken en conform actuele wet- en regelgeving;
  • u op de hoogte bent van fundamentele wijzigingen in de wet- en regelgeving, zodat u zich waar nodig kunt bijscholen.

Erkende bedrijven worden opgenomen in het erkenningenregister. Een openbaar register, dat via internet door een ieder te raadplegen is (klik hier).Erkende installateurs ontvangen daarnaast jaarlijks een bewijs van inschrijving, komen voor het zegelrecht in aanmerking en worden via internet en diverse publicaties van de laatste ontwikkelingen op de hoogte gehouden.

Meer informatie? Download hier de flyer.