AEG zonnepanelen: Tier 1 glas-glas zonnepanelen voor een goede prijs | KVINL.NL

AEG zonnepanelen: Tier 1 glas-glas zonnepanelen voor een goede prijs

AEG zonnepanelen: Tier 1 glas-glas zonnepanelen voor een goede prijs

paul hauer

Laatst bijgewerkt

Zonnepanelen zijn een goede investering als je op de stroomrekening wilt besparen en milieubewust bezig wilt zijn. Maar welke zonnepanelen moet je kopen en hoe kies je de beste zonnepanelen? Wat zijn de beste merken en modellen en hoe zorg je ervoor dat je een zonnepanelensysteem koopt waar je ook echt jarenlang plezier van hebt. Wij snappen dat keuzes maken moeilijk is, maar om je op weg te helpen vertellen we in ons artikel meer over AEG zonnepanelen.

Zonnepanelen offertes aanvragen?

Ontvang offertes van erkende vakmensen in slechts 2 minuten

Offerte aanvragen
  • Gratis & Vrijblijvend
Offerte aanvragen
  • Gratis & Vrijblijvend

Wat zijn AEG zonnepanelen?

Het merk AEG is een grote speler op de markt en staat bekend om een breed assortiment van oplossingen die zowel binnen- als buitenshuis gebruikt kunnen worden. Denk dan niet alleen aan wasmachines, drogers en koelkasten, maar ook aan airco’s, warmtepompen en zonnepanelen. AEG is een Duits bedrijf dat al jaren bestaat en zich dus ook focust op de zonnepanelenmarkt. Desondanks begon het merk ooit als producent van omvormers, maar tegenwoordig is het een producent van Tier 1 zonnepanelen, wat dus ook betekent dat het volledige productieproces in hun handen is.

Hoe goed zijn AEG zonnepanelen?

AEG is een van de beste producenten wereldwijd. Ze maken hoogkwalitatieve zonnepanelen, die vooral bekendstaan om het hoge rendement en de lange levensduur. AEG investeert ook veel in Research & Development (R&D) om hun systemen te verbeteren om klanten de beste oplossingen te kunnen bieden. 

Ze zijn zoals eerder beschreven een Tier 1-producent, wat betekent dat ze zonnepanelen zelf produceren, uitstekende garanties geven en langer dan 5 jaar actief zijn op de markt. Wees je ervan bewust dat AEG dus deel uitmaakt van een selectief gezelschap dat zich een Tier 1-producent mag noemen.

De verschillende modellen van AEG

AEG heeft een breed assortiment in zonnepanelen. Heel eerlijk, misschien zelfs een beetje te veel keuze. Desalniettemin kunnen ze ook een brede doelgroep faciliteren, want de behoeftes van klanten die in zonnepanelen willen investeren lopen nogal uiteen. AEG acteert hier dus op door verschillende mogelijkheden aan te bieden.

AEG biedt ten eerste monokristallijne zonnepanelen aan die donkerblauw of zwart van kleur zijn. Deze zonnepanelen hebben een hoog rendement, evenals de Full Black panelen van het merk. Een voordeel van de Full Black zonnepanelen is dat ze volledig zwart zijn. Inclusief het frame, terwijl de lijnen en punten op de panelen haast niet zichtbaar zijn. Dat ziet er veel mooier en strakker uit.

Naast deze twee varianten kun je ook kiezen voor AEG monokristallijne zonnepanelen met de shingled technologie. Bij deze technologie speelt de positie van de zonnecellen op het paneel een belangrijke rol. Bij een zonnepaneel met de shingled technologie overlappen de zonnepanelen, waardoor er veel meer zonlicht kan worden opgevangen en dus ook een hoger rendement kan worden gegarandeerd.

Halfcell zonnepanelen van AEG zijn daarentegen andere zonnepanelen. Weliswaar monokristallijne zonnepanelen, maar dan met 60 in plaats van 30 zonnecellen. De zonnecellen zijn op deze panelen als het ware gesplitst waardoor het diffuus licht kan opvangen en beter kan presteren in de schaduw. Een voordeel is ook dat deze techniek de weerstand in het paneel zelf verkleint.

AEG glas-glas zonnepanelen winnen eveneens aan populariteit en dat is niet zo vreemd. De levensduur van AEG glas-glas zonnepanelen kan oplopen tot wel 40 jaar, terwijl het systeem een hoger rendement heeft. Het is minder gevoelig voor hogere temperaturen en de degradatie is minimaal.

Tot slot biedt AEG ook goedkopere polykristallijne zonnepanelen aan. Deze zijn kwalitatief goed, maar wel kwalitatief minder dan de panelen die we tot nu toe hebben besproken. Het voordeel is natuurlijk de prijs en eventueel de blauwe kleur waar polykristallijne zonnepanelen om bekendstaan. 

Wat is op dit moment het beste zonnepaneel?

Dat is ook gelijk een mooi bruggetje naar wat op dit moment het beste zonnepaneel is. Zoals je ziet zijn er verschillende soorten zonnepanelen die je van het merk AEG kunt kopen, maar wat is nu de beste keuze? Vaak is de beste keuze het paneel dat aansluit bij de situatie, de wensen en eisen van de investeerder en natuurlijk het beschikbare budget. Als we dat buiten beschouwing laten, zijn glas-glas zonnepanelen de beste keuze, vanwege het hoge rendement, de lange levensduur en de lage degradatie. Als je AEG glas-glas PERC zonnepanelen kunt kopen, dan heb je echt het beste paneel dat je kunt kopen.

Wat kost een zonnepaneel van AEG?

Natuurlijk speelt het budget een belangrijke rol in de keuzes die je maakt en natuurlijk wil je nu weten hoeveel AEG zonnepanelen kosten. We hebben de prijzen van 10 zonnepanelen inclusief omvormer of micro-omvormer en de installatiekosten voor je op een rijtje gezet;

ZonnepanelenPrijs
Monokristallijn€ 3.850,-
Monokristallijn (Full Black)€ 4.500,-
Monokristallijn (Half cut)€ 4.700,-
Monokristallijn (Shingled)€ 5.100,-
Glas-glas zonnepanelen€ 4.750,-

Wat kost een AEG glas glas zonnepaneel?

De AEG glas-glas zonnepanelen kosten ongeveer € 215,- per stuk. Dat is exclusief btw, montage, materiaalkosten en omvormers. Voor het installeren ben je ongeveer € 1.400,- voor een zonnepaneleninstallatie kwijt. Afhankelijk van voor welke installateur je kiest. Houd er ook rekening mee dat een centrale omvormer al snel € 1.200,- kost. Voor een installatie van 10 AEG glas-glas zonnepanelen ben je dus 10 x € 215,- + € 1.400,- + € 1.200,- =  € 4.750,- kwijt.

Hoe is de prijs-kwaliteitsverhouding van AEG zonnepanelen?

AEG zonnepanelen hebben een zeer goede prijs-kwaliteitsverhouding. Dat heeft vooral te maken met het feit dat ze niet de duurste speler op de markt zijn, maar wel hoogkwalitatieve zonnepanelen leveren, die zowel een hoog rendement als lange levensduur hebben. Ook de degradatie van AEG zonnepanelen is zeer laag, wat betekent dat ze zelfs na 25 jaar nog steeds een zeer hoog rendement opleveren.

Garantie

AEG levert ook een uitstekende product- en vermogensgarantie. Je kunt aanspraak maken op de productgarantie als het zonnepaneel defect is. Defecten komen relatief snel naar boven en de producent zorgt dan ook voor een passende oplossing. Doorgaans is een reparatie op locatie of het paneel (of meerdere panelen) wordt vervangen. Productgarantie geldt niet als er defecten door storm of verkeerde montage optreden. AEG biedt 20 jaar garantie op zonnepanelen, terwijl ze 30 jaar garantie geven op hun glas-glas zonnepanelen.

De vermogensgarantie van AEG zonnepanelen is beter dan die van Tier 2- en Tier 3-producenten. Ze bieden een vermogensgarantie van 25 jaar aan op de zonnepanelen die ze maken. Met uitzondering van glas-glas zonnepanelen waar ze een vermogensgarantie van 30 jaar op geven.

Voordelen zonnepanelen van AEG

Wat zijn de voordelen?

  • Hoog rendement
  • Lange levensduur 
  • Breed assortiment
  • Uitstekende product- en vermogensgarantie
  • Tier 1-producent van zonnepanelen

Nadelen zonnepanelen van AEG

Wat zijn de nadelen?

  • Te veel keuze
  • Degradatie is vergelijkbaar met dat van zonnepanelen van andere merken

Offerte aanvragen

Je hebt nu een goed beeld van AEG zonnepanelen. Welke zonnepanelen ze maken, hoeveel ze kosten en welk AEG zonnepaneel het beste is. Wil je meer informatie, advies of een gerichte prijs? Vraag dan direct een offerte aan.

Veelgestelde vragen

Uit welk land zijn AEG zonnepanelen afkomstig?

AEG is een merk dat in Duitsland is gevestigd.

Heeft AEG wel een goede focus op zonnepanelen?

Omdat het merk groot is geworden met het maken van wasmachines, koelkasten en andere huishoudelijke apparaten, is de twijfel goed voor te stellen. Desalniettemin is AEG een van de grootste spelers op de markt als we spreken over zonnepanelen en ze zijn ook een Tier 1-producent.

Wat is de gemiddelde prijs van een AEG zonnepaneel?

De gemiddelde prijs van een AEG zonnepaneel is € 200,-. Afhankelijk van welk model je kiest en wat het vermogen van het zonnepaneel is. Het duurste AEG zonnepaneel is € 250,- per stuk. Dit is exclusief montage.

Dit artikel is geschreven door: paul hauer

Ik ben een professionele tekstschrijver, die gespecialiseerd is in verduurzamende oplossingen voor je woning. Waarmee je zowel energie als geld kunt besparen en kunt bijdragen aan een beter milieu.

Website